Pleie av tørre hender i vinter! Bruk håndkrem

Hendene våre skal tåle mye, derfor må vi stelle pent med dem. Når temperaturen på gradestokken går ned mot null og videre på den blå siden er det mange som kjenner at hendene blir tørre og kanskje sprekker. Neglene er gjerne mere porøse og brekker fortere? Kjenner du deg igjen? Dette kan være både ubehagelig og sjenerende. Kuldegrader er en fuktstjeler - også for hendene.

Det er ganske enkelt, ENESTE måten å unngå det på, er å FOREBYGGE, FOREBYGGE OG FOREBYGGE! 

Løsningen er å finne en håndkrem som absorberer inn i huden, som ikke blir liggende som et lag utenpå og som lukter godt og rent.

Hvorfor blir hendene tørre?

En kombinasjon av den kalde vinterluften og tørt, oppvarmet inneklima er noe av årsaken. Hyppig håndvask kan også være med å tørke ut huden på hendene. Kanskje du har et yrke hvor du vasker hendene ofte? Eksempel på det er frisør, helse- og vaskepersonell. Dessuten er vinteren ofte høysesong for forkjølelse og influensa og vi vasker hendene ekstra ofte. Det naturlige fettlaget i huden skades, eller tynnes ut, og huden blir tørr og utsatt for kontakteksem. Barrierelaget på hendene vaskes bort og vann fra huden fordamper mer enn vanlig på vinteren og du sitter igjen med hender som er tørre og ru.

Gode råd for å forebygge tørre hender

Sprukne og tørre hender om vinteren kan unngås med riktig håndpleie. Her er tipsene som holder hendene myke og fine i kulden:

  • Unngå overdreven vask av hendene.
  • Bruk temperert vann, ikke for varmt og ikke for kaldt. Varmt eller kaldt vann kan føre til økt blodsirkulasjon og derav gi økt kløe.
  • Er du mye i kontakt med vann; Bruk en «usynlig hanske». Kremen tilfører huden fuktighet og legger seg som en beskyttende hinne på huden.
  • Bruk en mild håndsåpe, evt bytt ut såpen med en håndvask basert på olje.
  • Bruk en håndkrem når du føler du trenger det, gjerne daglig og flere ganger om dagen dersom du føler for det.
  • Om kvelden kan hendene smøres godt inn med fet fuktighetskrem. Ønsker du en ekstra effekt kan du trekke over et par bomullshansker.
  • Bruk votter eller hansker ute i vinterhalvåret.

Bruk håndkrem

En god håndkrem må til for å forebygge og pleie tørre vinterhender. Jo tørrere hud du har, desto fetere krem bør du bruke. Ofte vil det være behov for flere typer håndkremer avhengig av tider på døgnet og ved ulike problemer. En håndkrem skal ikke være klissete. På dagen anbefaler vi deg å bruke en lett håndkrem som trekker raskt inn i huden, og bruk den så ofte som nødvendig. Om natten kan du brukere en litt fetere krem.

Håndkrem som gir ekstra pleie

 

Det finnes ulike håndkremer og noen ganger trenger man en som gjør det lille ekstra for hendene. Ønsker du en håndkrem som gir ekstra pleie vil vi anbefale Avene cicalfate og La Roshe-Posay Cicaplast hvor begge gir en ekstra beskyttelse og pleie for hender som er tørre, ru, såre og irriterte. Kanskje du har fått sprekker på hender og fingertuppene? Begge vil danne en beskyttende barriere på huden. A-Derma håndkrem er basert på Rhealba ® havreekstrakt som reduserer rødhet, irritasjoner og kløe i huden. En kombinasjon av glyserol og silikon gir hendene rikelig med fukt, samt beskyttelse mot vann, såpe, vind og kulde.

Karbamid er et av kroppens egne stoffer som holder på fuktigheten i huden. Karbamidholdige håndkremer kan være aktuelt å bruke eks. på natten. Vær obs på at karbamid kan svi om det er sprekker i huden.

Neglepleie 

Neglene og huden rundt er på lik linje med hendene utsatt for uttørring i vintermånedene. De blir ofte tørrere og mer sprø på denne årstiden. Håndkrem er viktig å bruke! I tillegg kan en neglebåndsolje som nærer og styrker neglene være aktuelt å bruke.

Ha med deg håndkrem hvor du enn er og påfør alltid etter at du har vasket hendene. Ha en håndkrem lett tilgjengelig og gjerne på flere steder: En i veska, en på nattbordet, en på toalettet os.

Vårt utvalg av håndkremer

Kilde: Leverandørinfo