Hva er psoriasis?

Psoriasis er en vanlig hudsykdom som kan forekomme på alle deler av kroppen, blant annet hender, føtter, albuer, ben, overkroppen og hårbunnen. Det starter som regel med kløende hud og hudutslett og kan utvikle seg til røde, flassende plakk på huden. Den vanligste formen for psoriasis kalles plakkpsoriasis eller psoriasis vulgaris.

Hva forårsaker plakkpsoriasis?

Plakkpsoriasis oppstår når hudceller som kalles keratinocytter fornyer seg så raskt at de ikke utvikles ordentlig (hyperproliferasjon). En annen årsak er ukontrollert inflammasjon som ser ut til å aktiveres av kroppens immunceller.

Finnes det noe botemiddel mot psoriasis?

 Det finnes ingen botemidler mot psoriasis, bare forskjellige behandlinger som lindrer symptomene (for eksempel kløende utslett og rød, flassende og fortykket hud) på de berørte områdene og forhindrer hudutslett.

Hvordan behandles psoriasis?

Konvensjonell psoriasisbehandling av mild til moderat psoriasis omfatter kremer og salver samt kortikosteroider, vitamin D og tilsvarende. I middels vanskelige til vanskelige tilfeller anbefales ofte lysterapi med ultrafiolett lys (UVA- eller UVB-stråling) og legemiddel (såkalt systemisk behandling). Lysterapi med blått lys for psoriasisbehandling er et nytt og skånsomt alternativ som gir effektiv lindring uten de problemene og mulige risikoene som pasienter kan oppleve med salver, oral behandling og ultrafiolett stråling.

Hvordan kan blått lys lindre psoriasis? 

Psoriasisbehandlingen med blått lys som er utviklet av Philips, tar i bruk LED-enheter (lysdioder) som er stilt inn på en ideell bølgelengde som stimulerer de naturlige prosessene i huden. Det fungerer på to måter: Det regulerer produksjonen av visse hudceller, og det bidrar til å kontrollere inflammasjonen som er forbundet med plakkpsoriasis. På den måten minsker psoriasissymptomene. 

Philips BlueControl er verdens første lysterapi med blått LED-lys for mild til moderat plakkpsoriasis. Psoriasisbehandlingen kombinerer de fordelaktige effektene av blått LED-lys i en liten batteridrevet enhet.

Philips BlueControl

 

Effektiv, bærbar lindring av plakkpsoriasis med blått LED-lys

Nyskapende blått LED-lys
Blått lys er fritt for ultrafiolette (UV) stråler og er ikke skadelig for huden.1 Lysdioder (LED-lys) har lang levetid og er svært energibesparende lyskilder.
Blått lys kontrollerer prosessene som forårsaker plakkpsoriasis
Blått lys forbedrer psoriasissymptomene ved å fremkalle naturlige prosesser i huden. Det hjelper huden å fornye seg på vanlig måte ved å bremse den akselererte produksjonen av hudceller som er forbundet med plakkpsoriasis.2
Med sine betennelsesdempende egenskaper, styrer blått lys den uregulerte betennelsen og lindrer symptomene til den utsatte huden.3

Blått lys hjelper huden med å fornye seg ordentlig


Når du har plakkpsoriasis på føtter, hender, albuer eller ben, deler hudceller som kalles keratinocytter seg raskere enn vanlig, og de rekker ikke å utvikles ordentlig. Dette forårsaker inflammasjonen og de flassende utslettene på huden. Psoriasisbehandling med blått lys hjelper huden med å fornye seg i normal hastighet igjen – i tillegg til at det kontrollerer inflammasjonen og rødheten uten kjemikalier og UV-lys.

Kliniske studier har bekreftet de positive effektene av blått lys på plakkpsoriasis.1,2 I en studie så man en betraktelig forbedring i pasientenes symptomer etter 12 ukers psoriasisbehandling. Hos visse pasienter forsvant plakket helt. Etter behandlingen ble pasientene observert i ytterligere en måned. I løpet av denne perioden uten behandling så man en ytterligere forbedring av symptomene. 83% av pasientene syntes at Philips BlueControl var svært praktisk og enkelt å bruke.2

Philips BlueControl

 
Lindrer symptomene til plakkpsoriasis mens du fortsetter å leve livet ditt.
Med Philips BlueControl* bestemmer du hvor og når du vil behandle psoriasisen din. Denne skånsomme terapien uten UV-stråler er verdens første bærbare fototerapi for mild til moderat plakkpsoriasis, og
den gir deg de klinisk beviste fordelene ved blått LED-lys uten å forstyrre den daglige rutinen din. Prøv det selv hjemme!

Praktisk behandling med bærbar Philips BlueControl


Med festestroppen i tekstil fester du Philips BlueControl godt fast til kroppen din. Du kan justere stroppen slik at enheten har komfortabel passform under behandlingen.
Bare fest enheten til armen eller beinet ditt, trykk på knappen – og fortsett med dine daglige gjøremål. Philips BlueControl skrur seg automatisk av etter 30 minutters behandling av hver flekk – du behøver ikke ta tiden selv.

Philips BlueControl

 

  • Første terapi med blått LED-lys til hjemmebruk
  • Praktisk og skånsom behandling
  • Klinisk dokumentert effekt
  • UV-fri terapi uten kjemikalier
  • Stimulerer naturlige prosesser i kroppen din

Terapi med blått LED-lys er klinisk bevist


To kliniske studier har bekreftet de positive effektene av blått LED-lys på symptomene på plakkpsoriasis, som rødhet, flassing og tykkelse(4, 5) Etter 12 uker med behandlinger hadde symptomene forbedret seg betraktelig hos pasientene som deltok i den kliniske studien.
Hos noen pasienter ble det observert at de ble helt kvitt plagene av psoriasis. I løpet av en behandlingsfri oppfølgingsmåned så man at psoriasissymptomene forbedret seg i større eller mindre grad, men de ble ikke verre. 83 % av pasientene vurderte brukervennligheten og
komforten til enheten som ideell eller utmerket (5)

* Philips BlueControl er en medisinsk enhet i klasse IIa (CE0344) for behandling av mild til moderat grad av psoriasis vulgaris.Før man endrer eller avslutter reseptbelagte legemidler eller bruker enheten, må pasienter snakke med legen sin og lese nøye gjennom brukerveiledningen. Oktober 2016.
1 Awakowicz P et al. Biological Stimulation of the Human Skin Applying Health-Promoting Light and Plasma Sources. Contributions to Plasma Physics. 2009; 49(9): 641–647. 2 Liebmann J, Born M, Kolb-Bachofen MV. Blue-Light Irradiation Regulates Proliferation and Differentiation in Human Skin Cells.
Journal of Investigative Dermatology. 2010; 130: 259–269. 3 Fischer M et al. Blue light irradiation suppresses dendritic cells activation in vitro. Experimental Dermatology. 2013; 22: 554–563.4 Weinstabl A et al. Prospective randomized study on the efficacy of blue light in the treatment of psoriasis vulgaris. Dermatology. 2011; 223(3): 251–9. 5 Pfaff S et al. Prospective Randomized Long-Term Study on the E_cacy and Safety of UV-Free Blue Light for Treating Mild Psoriasis Vulgaris. Dermatology. 2015; 231: 24-34.

* Finn ut mer om behandling av plakkpsoriasis med blått LED-lys og returretten på 90 dager på www.philips.no/BlueControl. Gratis grønt nummer: 00800 7445 4778