Meny
Søk
Logg inn

Gode råd ved forkjølelse

Forkjølelse er en av de vanligste sykdommene vi har. Forkjølelsen går over av seg selv i løpet av noen få dager, i motsetning til influensa som  er en virusinfeksjon, gjør deg sykere og kan vare  i 1-2 uker.  Antibiotika hjelper ikke mot virus. Legemidler som brukes ved forkjølelse er smertestillende, saltvannspray, slimhinneavsvellende nesespray og hostemedisin.

Se våre råd og tips om forkjølelse her og  ønsker du å vite mer om influensa finner du det her

Gode råd om forkjølelse hos barn her

Slimløsende hostemedisin virker ved å løse opp tykkflytende slim slik at det blir lettere å puste og irritasjonen dempes. Hostestillende medisin virker ved å dempe og lindre hoste.

Saltvannspray har en rensende effekt i nesen. Det er en fordel å rense nesen med saltvann før du evt sprayer med slimhinneavsvellende nesespray. Slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin og Zymelin virker på blodårene i neseslimhinnen slik at disse trekker seg sammen og det blir lettere å puste. Men husk at de ikke bør brukes mer enn en uke i strekk.

Smertestillende som Paracet kan brukes mot vond hals, feber, muskelsmerter eller hodepine.

En god sugetablett kan være med å lindre plagene fra munn og hals. Det kan også være godt å blande deg en varmdrikk. Prøv den nye drikken fra Fribol. Den virker forfriskende for sår hals og hoste.