Ansiktsmasker

Det er ikke noe hemmelighet at hudpleie er viktig. Vi skal leve med huden vi har resten av livet. Ansiktsmasker er et must i enhver hudpleierutine og kan gjøre underverker for huden din. Masker tilfører huden både vitaminer og næring og er rett og slett en perfekt luksus du kan unne deg ofte.  Tidligere ble gjerne ansiktsmasken kjøpt til mental avkobling med agurkskiver over øynene, i dag har ansiktsmaskene utviklet seg til superstyrkene og effektive problemløsere.

Det lille ekstra

Ansiktsmasker gir huden det lille ekstra. Du kan velge mellom rene fuktmasker, peelingmasker, masker som gir glød eller bekjemper rynker. Velg ut i fra det du ønsker å forbedre og bruk masken gjerne 1-2 ganger per uke. Ansiktsmasker gir raskere effekt enn kremer fordi de inneholder høyere konsentrasjoner av de aktive stoffene.

Det finnes masker for alle hudtyper og tilstander, Fet, uren, tørr, gusten, ømfintlig osv. Man kan også bruke flere masker samtidig. (Multimasking) F.eks. om huden er fet i t-sonen og tørr i kinnene. Kan man legge en rensende leirmaske i t-sonen og en fuktmaske i kinnene for et optimalt resultat. Felles for alle hudtyper er at man trenger fukt og beskyttelse.

Et godt grunnarbeid gir maks utbytte av ansiktsmasken

Slik går du frem:

  • Begynn med å rense huden din, gjerne rens 2 ganger om du bruker sminke, slik at huden din er ordentlig ren.
  • Skrubb eller Peel huden din gjerne 1-2 ganger ukentlig, gjerne, dette fjerner døde hudceller, slik at masken kan virke optimalt.
  • Påfør masken i hele ansiktet og gjerne på halsen. Unngå øye og leppeområdet.
  • Etter endt virketid, varierer fra 5-15 minutter. Vasker du av med en klut med lunken vann.
  • De fleste ansiktsmaskene skal sitte på i 5-15 minutter også skal de fjernes, noen skal bare klappes inn i huden etter endt virketid eller sitte på hele natten.
  • Avslutt med serum og dag eller nattkrem.

Sett gjerne av 10-15 minutter minst 1 gang i uken til peeling, ansiktsmaske og f.eks. hårkur eller lakking av negler, og unn deg en egen liten spadag hjemme alene, eller sammen med venner.
Det er viktig å ta vare på seg selv!

Tips! Om du syns det er vanskelig å legge masken litt ut fra hårfestet og ikke komme for nære øyne og munn, bruk en sminkekost eller svamp. Eco Tools Mask mates applikatorbørste er designet med en myk, flat bust for å lettere fordele, krem, gel eller leirmasker jevnt i ansiktet, helt uten søl.

Hvilken maske skal man velge?

Dypt rensende og peelende ansiktsmasker/leirmasker er supre masker for deg med fet/blank hud, urenheter, store porer og hudormer. Da disse maskene absorberer overflødig talg og minsker urenheter, samt gjør porene mindre synlige. Maskene etterlater huden din matt, beroliget og ren.

Har du sensitiv, rødmusset, tørr eller fuktfattig hud, trenger du en mild, beskyttende og fuktgivende maske som booster fuktigheten i huden, beroliger og gjenoppbygger hudbarrieren. Etterlater huden din frisk og myk med en følelse av velvære.

Er huden din grå og gusten med ujevn overflate og et sterkt behov for mer glød, Finnes det ansiktsmasker som inneholder fruktsyrer som fornyer og «polerer» huden så du ender opp med en frisk, glødende og myk hud full av energi.

Ønsker du å bremse antialdrings prosessen og jobbe mer målrettet mot linjer og rynker, samt stramme opp huden, så har vi masker med innhold av E-vitamin, Adenosine og hyaluronsyre som jobber effektivt med dette.

Ikke slutt med hudpleien!

Dersom du har byttet hudpleieprodukter tidligere, har du helt sikkert merket at det kan ta litt tid før huden din tilvennes de nye produktene. Det er vanlig å få litt ekstra kviser og urenheter i begynnelsen. Det samme kan gjelde for ansiktsmasker. I likhet med skubb/peeling, renser noen ansiktsmasker huden din på et dypere nivå, som kan føre til at urenheter kommer frem. Så fremt du ikke får en allergisk reaksjon eller andre problemfulle symptomer, og så fremt ikke urenhetene øker og fortsette å dukke opp, bør du fortsette med hudpleien. Huden stabiliserer seg relativ raskt, og du vil merke de positive effektene av masken.

Glem ikke hendene og føttene, Vi har egne masker også til de. Hendene spesielt blir utsatt for mye i løpet av en dag, og de er lett å glemme. Masque me up hand mask glove er en fuktighetsmaske til tørre og rue hender. En rask måte å få myke og velpleide hender på. Til føttene har vi Masque me up foot mask sock som er en intensiv fuktighetsmaske til føttene som er effektiv på tørr og hard hud, masken beroliger også trøtte ben og reduserer hovne ben. Avslutt gjerne med en god fuktighetsgivende krem til hender eller føtter.

Kilder: Hudpleieakademiet, Leverandørinfo